Hlavní obsah

Mrakodrap ve Varšavě zachvátil požár

V pátek krátce před 23. hodinou vypukl v jednom z rozestavěných mrakodrapů v centru polské metropole požár. Oheň, který zachvátil 25. poschodí, se podařilo hasičům dostat pod kontrolu až kolem třetí hodiny ranní. Nikdo nebyl během požáru zraněn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Varšavský mrakodrap zachvátil požárVideo: AP

 
Článek

Požár zachvátil nejvyšší z věží rozestavěného komplexu Warsaw Hub u stanice metra Rondo Daszyńskiego. Oheň vypukl v rozestavěném 25. patře, než stačili hasiči dostat požár pod kontrolu, rozšířil až mezi 23. a 26. patro.

Foto: Reuters

Požár rozestavěného mrakodrapu

Na místě zasahovalo na 130 hasičů, uvedl mluvčí hasičů Pawel Fratczak. První z nich se na místo dostali už tři minuty po oznámení požáru. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu kolem třetí hodiny ranní, v pět hodin ráno byl pak definitivně uhašen. Hasiči však budou budovu monitorovat ještě během soboty.

V budově se v době vzniku požáru nikdo nezdržoval a ani nikdo z hasičů nebyl zraněn. Příčinu vzniku požárů určí až další vyšetřování.

Věžový komplex ve varšavské čtvrti Wola sestává ze tří věží, dvě z nich mají být vysoké 130 metrů, třetí pouze 86. Mrakodrapy mají sloužit jako kanceláře, obchodní prostory a hotel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám