Hlavní obsah

Mohutný výbuch v továrně nedaleko Moskvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sergijev Posad

Mohutná exploze se ozvala ve středu ráno v ruském městě Sergijev Posad, které leží asi 50 kilometrů od Moskvy. Podle deníku Kommersant se jednalo o výbuch v továrně výrobce optických zařízení pro armádu. Agentura TASS hlásí už 35 zraněných. Oběti by neměly být žádné.

Mohutná exploze otřásla továrnou nedaleko MoskvyVideo: Reuters

 
Článek

Kommersant uvedl, že nyní probíhá evakuace celého závodu. Na místo míří také gubernátor Moskevské oblasti Andrej Vorobjov. Zatím není jisté, co výbuch způsobilo. Na sociální síti Telegram se šířily informace o útoku dronem, což agentura TASS dementovala.

Kanál 112 uvedl, že k výbuchu došlo ve skladišti s pyrotechnikou. Tuto informaci potvrdila také TASS. Na místě je vidět hustý dým stoupající z továrny k nebi. Výbuch v řadě okolních domů vysklil okna.

Exploze se ozvala ze závodu Zagorsk Optical-Mechanical Plant. V továrně se vyrábí přesná optická zařízení pro ruskou armádu, například aktivní infračervené přístroje pro noční vidění a dalekohledy. Už loni v červnu v továrně vypukl požár. Tehdy se k útoku přihlásila ukrajinská armáda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám