Hlavní obsah

Mladý muž v Německu napadl pracovníka benzinky, který mu připomněl roušku

V Brémách na severu Německa 21letý muž napadl pracovníka čerpací stanice, který mu připomínal, že má mít nasazenou ochranu nosu a úst. Ve čtvrtek o případu, který se stal ve středu odpoledne, informovala policie. V září muž odmítající nosit roušku zastřelil pokladníka benzinové pumpy ve spolkové zemi Porýní-Falc.

Foto: Právo

Rouška. Ilustrační foto

Článek

V Brémách mladý muž nejdříve přišel na čerpací stanici bez roušky. Když ho 67letý zaměstnanec upozornil, že podle platných předpisů ji mít musí, odešel. Později se vrátil s nasazenou rouškou a prodavače napadl. Udeřil ho, a když muž upadl na zem, několikrát ho kopl.

Muže ošetřili zdravotníci v nemocnici a pak byl propuštěn do domácího ošetřování. Útočník se vydal policii. Byl obviněn z ublížení na zdraví, poškozování cizí věci a krádeže.

Muž odmítající nosit roušku v Německu zastřelil pokladníka čerpací stanice

Evropa

Zástupce německé civilní kontrarozvědky pro Dolní Sasko Bernhard Witthaut varuje před dalšími podobnými útoky. „Vypadá to, že období velkých demonstrací proti protiepidemickým opatřením je pryč. Ale na internetu se dá vysledovat, jak jsou různé komentáře stále radikálnější,“ řekl.

Objevují se podle něj i výzvy k převratu. „Postupující radikalizace části hnutí (popíračů koronaviru) s sebou nese rizika,“ uvedl také a dodal, že v okruhu lidí, kteří věří různým spikleneckým teoriím a nepravdivým informacím, se mohou objevit jedinci, kteří se cítí být povoláni k tomu, aby sáhli k extrémním prostředkům.

Reklama

Výběr článků

Načítám