Hlavní obsah

Mladík dostal doživotí za sadistickou vraždu 14letého hráče on-line her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chelmsford

Devatenáctiletý Lewis Daynes byl v pondělí odsouzen na doživotí za vraždu 14letého Brecka Bednara. Zabil ho loni 16. února. Na svobodu smí být propuštěn nejdříve za 25 let, uvedla BBC.

Foto: koláž Novinky

Článek

Daynes s mladým hráčem několik měsíců chatoval na sociálních sítích a na síti hráčů TeamSpeak. Hrál s ním i on-line hry. Pak ho vylákal k sobě na základě fiktivní nabídky práce na internetu, na které měli oba zbohatnout. Několik dnů před návštěvu mu poslal instrukce, jak to zařídit u rodičů. Měl otci sdělit, že jde na návštěvu kamaráda a pak ho požádat, jestli by tam nemohl přespat.

Daynes se na jeho návštěvu připravil, objednal si po internetu pevnou lepicí pásku tzv. gafu, kondomy a injekční stříkačky.

Mladíkovi svázal gafou zápěstí a kotníky a sexuálně ho zneužil. Pak mu prořízl hrdlo. Podle žalobce Richarda Whittama zneužití potvrdila pitva. Mladík zemřel rychle.

Soudkyně Coxová řekla při vynášení verdiktu: „Když jste vylákal mladou oběť do bytu, zabil jste ji. Jsem si jista, že vražda měla sexuální nebo sadistickou motivací.“

Ráno po vraždě zavolal na policii, že se mladík pokusil o sebevraždu, a když se mu v ní pokoušel zabránit, tak ho bodl. Důkazy ale svědčily proti němu. V pytli s odpadky byly jeho kalhoty, elektronická média byla v umyvadle, aby se zničil jejich obsah.

Reklama

Výběr článků

Načítám