Hlavní obsah

Mladého pedofila prozradil deník oběti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Newcastle

Šest let stráví podle středečního verdiktu za mřížemi 24letý Brit James Haig, který znásilnil 13letou dívku. Tři roky byl jeho čin utajen, oběť o něm nikdy nepromluvila, ale pak si její matka přečetla dceřin deník, kde bylo vše popsáno, uvedl list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Budova soudu v Newcastle

Článek

Dívka se bála o znásilnění mluvit. Znásilnil ji člověk, s nímž se seznámila na internetu. Měla pocit, že by byla potrestaná už za to, že v době, kdy měla potíže ve škole, hledala útěchu u někoho na síti.

James Haig zneužil situace, spojil se s dívkou, která hledala přátelství. Když se setkali, odvedl ji do zadní části domu svého otce a tam ji navzdory jejím protestům znásilnil.

Útočník popíral, že by dívku znásilnil, ale přiznal, že s ní měl styk, což je také trestné, neboť neměla ještě 15. Dokládal to tím, že ji po styku vzal do domu, kde spolu s jeho otcem sledovali film na DVD.

Zneužíval i patnáctileté

Nebyl to ale jediný čin, kterého se Haig dopustil. Už dříve byl odsouzen za to, že vyzýval patnáctiletou, aby předváděla na webové kameře sex. S jinou patnáctiletou dívkou měl dokonce také sex.

Haig bude také po celý svůj život veden v registru sexuálních násilníků. Nesmí mít kontakt s dětmi.

Soudce David Wood označil Haiga za „nebezpečného zločince, u něhož je vysoké riziko, že spáchá další trestné činy.“

Porota mu neuvěřila, věrohodnější byla pro ni dívka, nyní šestnáctiletá, která u soudu popsala, jak ho opakovaně žádala, aby toho nechal.

Haig je nyní navíc vážně nemocný, potřebuje operaci plic.

Reklama

Výběr článků

Načítám