Hlavní obsah

Milionářka Rezešová putovala z luxusního domácího vězení zpět za mříže

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Maďarský soud v úterý zrušil domácí vazbu pro slovenskou milionářku Evu Rezešovou (36) a policie ji odvedla zpět do vyšetřovací vazby. Pronajatý luxusní apartmán na budapešťském nábřeží Dunaje tak musela Rezešová opustit po 12 dnech.

Eva Rezešová odchází v doprovodu eskorty od soudu v Budapešti. Archivní snímek

Článek

Soud podle mluvčího Jánose Koszty vyhověl odvolání prokurátora, uvedla agentura MTI.

Luxusní domácí vazba vyvolala v Maďarsku vlnu pobouření. Rezešové byla zrušena jen několik hodin po kritice vládní strany FIDESZ. „Domácí vazba je v takovémto případě krajně nepřijatelná,“ uvedl předseda poslanecké frakce FIDESZ Antal Rogán.

Rezešová byla letos v listopadu odsouzena k šesti letům vězení za to, že způsobila loňskou nehodu na maďarské dálnici, při níž přišli o život čtyři lidé. Rozsudek není pravomocný, protože se proti němu odvolal prokurátor i obhájce. Soud tehdy zároveň vyhověl žádosti obhájce Rezešové o umístění do domácí vazby.

21. srpna 2012 jela Rezešová po dálnici, když pod vlivem alkoholu a ve vysoké rychlosti narazila do Fiatu Punto. Ten po nárazu do svodidel začal hořet. Tři lidé zahynuli na místě, další z pasažérů zemřel po převozu do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám