Hlavní obsah

Migranti na gumových člunech připluli na britské pláže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská pohraniční stráž oznámila, že v úterý zadržela dosud největší počet migrantů, kteří se během jednoho dne pokoušeli přeplout kanál La Manche. Část jich ale musela zadržet až na souši, protože se je nepodařilo zachytit na moři. Z jednoho gumového člunu vyskákalo na pobřeží 19 migrantů. V šesti lodích jich bylo 86, uvedla stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na britskou pláž připluli migranti na člunechVideo: AP

 
Článek

Na plážích ve Východním Sussexu se podařilo přistát dvěma skupinám tvořeným Íránci, Iráčany a Turky. Hned v úterý ráno byly zadrženy dva čluny s 23 lidmi.

Během dne pak byly zadrženy na moři další dva. Na moři se zasahovalo u Littlestonu, Pett Levelu, Doveru a Dungenessu, kde byli zadrženi migranti z Afghánistánu, Pákistánu, Filipín, Vietnamu a Etiopie, napsal list The Daily Telegraph.

Počet v úterý zadržených činí 86. V malých lodích a na člunech se letos pokusilo dostat do Spojeného království 1256 migrantů. Počet přitom postupně narůstá, od června do srpna včetně to bylo 542 a jen v srpnu 336, během první zářijové dekády pak 110. Loni se přitom za celý rok přes moře dostalo do Británie jen 297 osob.

Pašeráci šíří falešné zprávy 

Podle francouzského konzervativního politika z Calais Pierre-Henriho Dumonta za to mohou pašeráci, kteří říkají migrantům: „Jestliže Spojené království opustí EU, už nebudete schopni překročit Kanál.“ [celá zpráva]

Mluvčí britského ministerstva vnitra řekl, že se „při potýkání s touto nebezpečnou a nezákonnou činností s francouzskými úřady spolupracuje na všech úrovních“.

„Minulý měsíc se ministryně vnitra dohodla s francouzským protějškem na zesílení společné akce proti malým člunům přeplouvajícím Kanál,“ dodal.

Podle BBC stoupá i počet migrantů, kteří se pokoušejí dostat do Británie v kamionech.

Reklama

Výběr článků

Načítám