Hlavní obsah

Mezi migranty v Nizozemsku bylo třicet podezřelých z válečných zločinů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Haag

Mezi 59 000 migranty, kteří loni v Nizozemsku požádali o azyl, odhalily místní úřady 30 lidí podezřelých ze spáchání válečných zločinů. S odvoláním na ministra pro migraci Klaase Dijkhoffa o tom v pondělí informoval list De Volkskrant.

Foto: Umit Bektas, Reuters

Syrští uprchlíci v nouzovém obydlí

Článek

Data o počtu podezřelých ze spáchání válečných zločinů Dijkhoff uveřejnil v dopise adresovaném zástupcům nizozemského parlamentu.

Podle něj je počet podezřelých srovnatelný s rokem 2014. Deset z nich prý pochází ze Sýrie a zbytek z Eritreje, Súdánu, Nigérie či Gruzie. Bližší informace Dijkhoff nesdělil.

Na základě ženevské konvence není možné poslat žadatele o azyl zpět do zemí, kde jim hrozí nebezpečí, zpět proto nelze poslat ani lidi podezřelé ze spáchání válečných zločinů, upozornil list De Volkskrant.

Související témata:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Foto: Profimedia.cz

Překladatelé Komise organizují soutěž Juvenes Translatores od roku 2007.

Nizozemsko patří k těm zemím Evropské unie, které v loňském roce přijaly nejvíce žádostí o azyl. Současná migrační krize vedla v zemi mimo jiné k nárůstu oblíbenosti pravicově populistické Strany pro svobodu (PVV) kontroverzního politika Geerta Wilderse.

Reklama

Výběr článků

Načítám