Hlavní obsah

Mezi masem ze psa a krávy není rozdíl, tvrdí kandidátka do polského Sejmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Zákaz porážky psů a obchodování s jejich masem byl zaveden úplně zbytečně. Tímto prohlášením šokovala polskou veřejnost Natalia Jabłońska, kandidátka krajně pravicové Konfederace v blížících se volbách do Sejmu, které se uskuteční 15. října.

Foto: Envanto

Maltézský psík. Ilustrační foto

Článek

„Přeci není rozdíl v konzumování masa ze psa či krávy. Maso jako maso,“ citoval její šokující slova server niezalezna.pl.

Poláci jsou považováni za národ pejskařů, vyjádření Jabłońské ale není v Konfederaci ojedinělé. Podobné názory na „porážení“ psů a obchodování s jejich masem má i současný poslanec Sejmu Dobromir Sośnierz nebo čelní představitel strany Piotr Lisecki.

Nechtějí ani Židy, homosexuály, potraty, daně a EU

Politici Konfederace, jejichž preference se podle průzkumů pohybují v rozmezí od šesti do 15 procent, se „proslavili“ ještě extrémnějšími názory než od Jabłońské. „Nechceme Židy, homosexuály, potraty, daně a Evropskou unii,“ vyjádřil se v minulosti lídr strany Sławomir Mentzen.

Konfederace je vícerými polskými médii považována za případného povolebního koaličního partnera vládnoucí konzervativní strany Právo a spravedlnost (PiS) Jarosława Kaczyńského. Jeho podpora v průzkumech se pohybuje mezi 31 a 34 procenty.

Kaczyński a Tusk si jdou po krku. Jejich volební klání určí další směřování Polska

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám