Hlavní obsah

Meteorit udělal půlmetrovou díru do auta ve Štrasburku, soudí policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úlomek vesmírného tělesa podle policie zřejmě udělal díru o půlmetrovém průměru do střechy automobilu zaparkovaného na předměstí východofrancouzského Štrasburku.

Foto: FranceBleu

Automobil zasažený zřejmě úlomkem meteoritu ve Štrasburku

Článek

Policejní experti zkoumají, zda by tak velkou škodu byl schopen napáchat možný meteorit velikosti ořechu nalezený na místě, napsala dnes agentura AFP.

Hasiči a policisté byli v pondělí ráno přivoláni k autu, z něhož se kouřilo a které ve střeše mělo půlmetrovou díru. „V návaznosti na zjištění našeho prvního týmu usuzujeme na pád mimozemského objektu,“ uvedli podle AFP hasiči v zápisu z akce.

Nenalezli žádný předmět o velikosti, která by měla předpoklady způsobit díru zmíněných rozměrů. Poblíž vozu však objevili zhruba dvoucentimetrový štěrkový úlomek, jejž policisté poslali na laboratorní rozbor.

Podle mluvčího policie připomíná spálené dřevo a je velmi lehký.

„I kulička padající velkou rychlostí může nadělat škody. Ale nejprve je třeba dokázat, že je to objekt pocházející z vesmíru,“ citovala AFP mluvčího.

Seděli doma v New Jersey, když jim střechou proletěl meteorit

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám