Hlavní obsah

Medvěd zaútočil na migranty v Bosně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hluboké rány utržili dva muži ze skupiny migrantů, které v kopcích u města Bihać v Bosně a Hercegovině napadl medvěd. Informoval o tom v pátek web kurir.rs s odvoláním na bosenské pohraničníky.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd hnědý. Ilustrační foto

Článek

Podle webu se skupina migrantů pohybovala v okolí hory Plješevica, kudy vede „migrantská stezka“ k chorvatské hranici. Medvěd na ně zaútočil v noci.

„Zachránil je kapesní nůž, který měl jeden z migrantů u sebe. Začal s ním divoce mávat a křičel,“ popsal kurir.rs. Šelma přesto dvěma mužům drápy způsobila hluboké rány na hlavě a rukou.

Bosenští pohraničníci web informovali, že předali skupinu organizaci SOS Bihać, která se o migranty v oblasti snaží starat. Podle Zlatana Kovačeviče ze zmíněné organizace jsou zranění mimo nebezpečí života.

Migrantská stezka přes Plješevicu, kudy se skupina snažila dostat k chorvatské hranici a pokračovat dál do schengenského prostoru, patří podle webu k fyzicky nejnáročnějším. Setkání s divokými zvířaty – žijí tam vlci, šakali či rysi – jsou v této oblasti běžná. Útok medvěda na migranty tam prý ale zaznamenali poprvé.

Probuzený medvěd na Slovensku zaútočil na člověka

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám