Hlavní obsah

Matka hokejisty Ostapčuka žije, zprávy o její smrti se nepotvrdily

Novinky, vm, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minsk
Aktualizováno

Zpráva o tom, že matka běloruského útočníka Sergeje Ostapčuka neunesla žal ze smrti svého syna a zemřela na infarkt, se ukázaly jako nepravdivé. Tato informace se nejprve šířila po sociálních sítí, odkud ji převzala i významná ruská média.

Článek

Pravdivost zprávy popřel šéf místního odboru pro mládež a sport Alexandr Cerkovskij. „Ostapčukova matka žije. Spolu s dalšími členy rodiny přiletěla do Jaroslavli,“ uvedl.

Teprve jednadvacetiletý hráč Kontinentální hokejové ligy (KHL) Ostapčuk pocházel z Běloruska. Podle mylných informací ze sociální sítě Twitter jeho matka Naděžda Ostapčuková dostala infarkt a zemřela.

Ostapčuk se měl v dresu Jaroslavle ukázat na pro něj domácí půdě v Minsku v rámci začátku KHL. Na zápas bylo prodáno už 11 tisíc vstupenek. Běloruští fanoušci se těšili na dva své krajany - veterána Ruslana Saleje a nadějného Ostapčuka. Jeho matka má v hale dokonce zamluvené lepší sedadlo, v Minsku totiž žije.

Ostapčuk byl nadějným běloruským hokejistou. Poslední dvě sezóny strávil napůl v Lokomotivu a v jeho mládežnickém týmu.

Při katastrofě zemřelo 43 lidí. Mezi mrtvými jsou také „zlatí“ čeští hokejisté Jan Marek, Josef Vašíček a Karel Rachůnek a slovenský hvězdný hráč Pavol Demitra.

Příčiny pádu letadla Jak-42 zatím nejsou známy. Letadlu mohl vysadit motor, ale nevylučuje se ani chyba pilota.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nové amatérské záběry z místa pádu letadla Jak-42Video: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám