Hlavní obsah

Masivní policejní operace v Drážďanech hledala „ztracenou“ dívku, oznamovatelka si to ale vymyslela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drážďany

Nahlášení zmizení malé dívky, kterou měl pronásledovat maskovaný muž, vyvolalo v pondělí v Drážďanech mohutnou policejní akci. Oznamovatelka ale nakonec přiznala, že si vše vymyslela. Motiv není jasný.

Po domněle zmizelé dívce pátralo na 180 policistů, nasazeni byli psi i vrtulníkVideo: Reuters

 
Článek

Sto osmdesát policistů, desítky psů a vrtulník. Tak masivní prostředky byly v pondělí nasazeny do pátrání po údajně zmizelé nezletilé dívce v drážďanské čtvrti Prohlis.

Impulsem ke spuštění policejních manévrů bylo podle deníku Saechsische.de oznámení 35leté ženy, která uvedla, že poblíž ulice Gamigstrasse zpozorovala, jak cizí osoba obtěžuje dítě. Žena dále policistům řekla, že se dívce podařilo domnělému pachateli vymanit a utéci do lesíka. Pachatel prý běžel za ní.

Policisté až do pondělního večera pročesávali lesík a okolí s cílem najít nějaké stopy. Současně zahájili také pátrání ve školách v okolí, podle drážďanského policejního mluvčího však nebyly zjištěny žádné poznatky o pohřešovaném dítěti. Policie ukončila operaci s příchodem tmy.

V pondělí večer drážďanská policie oznámila, že v průběhu akce se objevily pochybnosti o výpovědích oznamovatelky, a žena nakonec přiznala, že si vše vymyslela. Policie nyní rozhoduje, zda proti ženě bude zahájeno trestní řízení. Ve hře je přinejmenším vymáhání finančních nákladů na zbytečnou policejní operaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám