Hlavní obsah

Masakr v Praze pronikl do hlavních zpráv světových médií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O střelbě v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, která si vyžádala 14 mrtvých a 24 zraněných, v pátek informovala všechna významná světová média, včetně britské veřejnoprávní společnosti BBC nebo americké zpravodajské televize CNN, která informace odvysílala jako mimořádné zpravodajství. Světové agentury jako Reuters, AFP nebo DPA přinesly zprávy nejpozději poté, co česká policie informovala o tom, že na místě jsou mrtví a zranění.

Foto: Otisk/BBC

Homepage stanice BBC

Článek

Zprávou číslo jedna je dění v české metropoli například pro server nejčtenějšího německého deníku Bild či francouzského deníku Le Monde, ale také na slovenských zpravodajských serverech jako Denník N nebo Aktuality.sk.

Foto: Otisk/Politiken

Homepage dánského webu Politiken

Podrobně se události věnovaly i zpravodajské servery ve světě. BBC News ji měl jako hlavní aktualitu. Jako „breaking news“, tedy mimořádné zpravodajství, ji od začátku sledovala americká televize CNN.

Foto: Otisk/la Repubblica

Homepage italského deníku la Repubblica

Otvírací zprávou je střelba v Praze mimo jiné i na serveru francouzského deníku Le Monde, ale také na slovenských zpravodajských serverech jako Denník N nebo Aktuality.sk.

O střelbě v Praze hojně informovala také izraelská média, včetně zpravodajského webu The Jerusalem Post. Na síti X o vývoji přinášely informace také arabské televize Al-Arabíja a Al-Džazíra nebo indický zpravodajský web The Times of India.

Foto: Otisk/Le Monde

Homepage francouzského deníku Le Monde

Minutu po minutě: Jak policie zasahovala proti střelci v Praze

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám