Hlavní obsah

Marian Kočner se pokouší dostat z vězení, podal dovolání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontroverzního podnikatele Mariana Kočnera soud osvobodil v případě objednávky vraždy novináře Jána Kuciaka, ale v roce 2021 byl pravomocně odsouzen k devatenáctiletému trestu v případu falšování směnek televize Markíza v hodnotě téměř 70 milionů eur (1,8 miliardy korun). Nyní podal v této kauze dovolání.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Podnikatel Marian Kočner

Článek

Serveru Aktuality.sk to potvrdil Specializovaný trestní soud s tím, že dovolání podal také bývalý ředitel televize Markíza Pavol Rusko, který byl odsouzen v případu falšování směnek rovněž k devatenáctiletému trestu. Oba se pokoušejí dokázat svou nevinu a dostat se na svobodu.

„Podání dovolání je možné obsahově vnímat jako opakování dosud prezentovaných argumentů odsouzenými. Detailněji se k dovolání, které zatím nemá veřejný charakter, není možné vyjádřit,“ uvedla mluvčí Úřadu speciální prokuratury Jana Tökölyová.

Část změn slovenského trestního práva nenabude právní moci

Evropa

Dovolací řízení by se mělo konat u Nejvyššího soudu Slovenské republiky. Dovolání je možné podat například z důvodu porušení práva na obhajobu, nezákonnosti senátu nebo kvůli nezákonnosti vykonaných důkazů.

„Pokud by dovolací soud zjistil závažná porušení, může rozhodnutí o vině nebo jeho část zrušit. V takovém případě musí zároveň zrušit i výrok o trestu. Případ by se tedy vrátil podle závažnosti zjištění příslušnému soudu k opětovnému posouzení a rozhodnutí,“ uvedl server Aktuality.sk.

Kočner dostal 19 let vězení za falšování směnek

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám