Hlavní obsah

Kočner dostal 19 let vězení za falšování směnek

Právo, Ivan Vilček (od našeho zpravodaje)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Slovenský nejvyšší soud v úterý potvrdil loňský rozsudek specializovaného soudu a poslal podnikatele Mariana Kočnera a bývalého ředitele soukromé televize Markíza Pavla Ruska na 19 let do vězení za falšování čtyř směnek zmíněné televize v hodnotě 69 milionů eur (1,8 miliardy korun). Proti tomuto rozhodnutí není možné odvolání.

Foto: Aleš Fuksa, Novinky

Podnikatel Marian Kočner přichází k soudu v Pezinku.

Článek

„Nejvyšší soud dospěl k závěru, že v posuzované věci bylo prokázáno, že skutky se staly a že je spáchali obžalovaní,“ uvedla předsedkyně senátu Alena Šišková. Kočner i Rusko by se mohli dostat na svobodu až po uplynutí tří čtvrtin trestu, do něhož se započítá i čas, kdy byli ve vazbě.

Kočner byl podle obžaloby den po vraždě v bance, kamerový záznam ale smazali

Evropa

U specializovaného soudu Kočner i Rusko vinu odmítli. „Nikdy jsme žádné směnky nefalšovali, jsme nevinní. Pokud by byly směnky zfalšovány, tak bych je určitě nevymáhal pod svým jménem a prostřednictvím své firmy. Snad nikdo neuvěří tomu, že bych vymáhal něco, co je falešné,“ řekl tehdy Kočner, který je vazbě od června 2018.

Zemana osvobození Kočnera zaskočilo

Domácí

Specializovaný soud v Pezinku loni osvobodil Kočnera v případě vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Rovněž tento případ bude v odvolacím řízení projednávat nejvyšší soud.

Rusko, který v minulosti zastával také post ministra hospodářství, čelí rovněž podezření, že si u podsvětí objednal vraždu své tehdejší společnice Silvie Volzové, která však nebyla vykonána.

Reklama

Výběr článků

Načítám