Hlavní obsah

Maďarský patolog krmil vepře lidskými těly

– Budapešť
Právo, Ivan Vilček

Šedesátiletý maďarský patolog z obce Páty v centrální části země nosil domů lidské ostatky, kterými měl podle výpovědi sousedů krmit prasata. Na případ upozornil deník Blikk, podle něhož hrůzné praktiky majitele domu odhalili zloději, kteří přišli krást.

Foto: MTI

Maďarský policista na místě činu

Článek

„Paradoxem je, že k jeho odhalení přispěli zloději, kteří se pokusili dům vykrást. Zloději po svém zadržení při policejním výslechu s hrůzou mluvili o tom, co našli na pozemku patologa,“ popisoval list.

Policie následně provedla v domě a na pozemku důkladnou prohlídku a očíslovala plastové nádoby, které měly obsahovat části lidských těl.

Mluvčí policie Kristóf Gál agentuře MTI řekl, že muž je vyšetřován pro trestný čin nedovoleného nakládání s lidskými těly.

Nádoby, v nichž měl patolog skladovat lidské ostatky

Při domovní prohlídce našla policie plastové nádoby s částmi lidských těl. „V případě figuruje pouze jedna podezřelá osoba. Části lidských těl nepocházely z trestných činů,“ dodal mluvčí.

Aktivní byl hlavně v noci

Sousedé deníku Blikk řekli, že rodina se do obce přistěhovala přibližně před dvaceti lety. „Žena i dvě děti byly velmi milé, ale muž byl dost nepříjemný. Po smrti manželky se muž s novou přítelkyní z domu odstěhoval. Dům i zahrada byly od té doby zanedbané, ale nadále zde choval zvířata a v okolí se šířil nepříjemný zápach,“ uvedl jeden ze sousedů.

Další soused si všiml, že muž byl aktivní hlavně v noci, kdy často přijížděl na svém voze a cosi dělal na zahradě.

Reklama

Výběr článků

Načítám