Hlavní obsah

Maďarskou rodinu postihla neznámá smrtící nemoc

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Ve městě Kecskemét v centrální části země bylo hospitalizováno 16 členů jedné rodiny. Osmačtyřicetiletý muž záhadné nemoci podlehl a další dva ve věku 40 a 74 let jsou v ohrožení života. Lékaři umístili pacienty do karantény, ale zatím nevědí o jakou nemoc se jedná.

Článek

Návštěvy v místní nemocnici byly zakázány až do odvolání. Lékaři i zdravotnický personál vstupují do uzavřeného oddělení ve speciálním ochranném oděvu. Muž, který záhadné nemoci podlehl, si ve čtvrtek stěžoval na vysoké horečky. Byl hospitalizován s podezřením na zápal plic. Nemoc měla rychlý průběh a v sobotu muž zemřel.

Lékaři si zatím neví rady. Příbuzní nemocných, kteří zatím nezaznamenali potíže, žijí v obavách. "Když je odvezli do nemocnice říkali, že mají zápal plic. Od té doby nás k nikomu z nich nepustili. Máme strach, že nemoc se projeví i u ostatních členů rodiny," řekl deníku Blikk jeden z příbuzných.

Primář plicního oddělení Dénes Bánhegyi vyjádřil podezření, že původcem neznámého viru může být neznámá bezdomovkyně, kterou osmého května našli mrtvou ve křoví v centru města. Jeden z mužů, který je v kritickém stavu přiznal, že měl s touto ženou intimní vztah. Lékaři čekají na výsledky její pitvy.

Reklama

Výběr článků

Načítám