Hlavní obsah

Londýnská policie zatýkala u Buckinghamského paláce

Londýnská policie v úterý v noci zatkla muže, který hodil na pozemky Buckinghamského paláce několik předmětů, patrně náboje do brokovnice. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na policii, která v prohlášení uvedla, že na místě také provedla kontrolovanou explozi.

Londýnská policie zatýkala u Buckinghamského paláceVideo: Reuters

 
Článek

Buckinghamský palác v Londýně je administrativním sídlem britského krále Karla III., kterého v sobotu čeká korunovace. Panovník ani jeho manželka Camilla v době incidentu v paláci nebyli.

„Muž byl zadržen kvůli podezření z držení útočné zbraně poté, co ho policisté prohledali a našli u něj nůž,“ uvedla policie v prohlášení. Podezřelý je ve vazbě, jeho tašku policisté z preventivních důvodů odpálili. „Nemáme hlášení o tom, že by někdo vystřelil, nebo o zraněných z řad policie či veřejnosti,“ dodal zástupce londýnské policie.

Foto: Reuters

Londýnská policie zatýkala u Buckinghamského paláce

Karel III. bude spolu s Camillou korunován v sobotu 6. května ve Westminsterském opatství v Londýně. První korunovaci od roku 1953, kdy byla korunována Karlova matka Alžběta II., budou provázet přísná bezpečnostní opatření. Očekává se, že do Londýna přijedou davy lidí. Na akci je pozváno na 2200 čestných hostů z 203 zemí, včetně zhruba stovky hlav států. Za Českou republiku se zúčastní prezident Petr Pavel s  manželkou Evou.

Kód jako z bondovky: policie se chystá na korunovaci

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám