Hlavní obsah

Obří výletní loď s třemi sty lidmi najela u Finska na mělčinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výletní loď jménem Amorella s téměř třemi stovkami lidí na palubě najel v neděli na mělčinu u Alandských ostrovů, které leží v Baltském moři mezi Finskem a Švédskem. Nehodu potvrdila společnost Viking Line, která loď provozuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obří výletní loď se 300 lidmi na palubě najela u Finska na mělčinuVideo: Reuters

 
Článek

„Situace je konsolidovaná. Nebyla zjištěna žádná zranění,“ uvedla společnost v prohlášení zveřejněném na svých webových stránkách. Kolem dvou stovek cestujících a zhruba 80 členů posádky evakuovali finští záchranáři.

Finské úřady by měly potvrdit ukončení evakuace. Videozáběry na sociálních sítích ukazovaly cestující v oranžových vestách, zatímco nad lodí kroužily vrtulníky.

Alandy tvoří rozsáhlé souostroví, skládající se z více než 6000 ostrovů, z nichž některé jsou jen malými vyvýšeninami nad mořem. Je to autonomní území patřící k Finsku a leží asi 70 kilometrů od Stockholmu.

Loď na sebe upoutala pozornost médií před pěti lety, kdy finská policie zadržela osm Švédů kvůli podezření z hromadného znásilnění 45leté ženy v její kajutě na lodi během noční plavby ze Stockholmu do Turku. Tyto víkendové plavby jsou mezi obyvateli Skandinávie populární díky levnému alkoholu osvobozenému od daně.

Reklama

Výběr článků

Načítám