Hlavní obsah

Lodní doprava v Bosporském průlivu byla pozastavena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lodní doprava v tureckém Bosporském průlivu byla v neděli ráno pozastavena. S odkazem na lodní agenturu Tribeca o tom informuje agentura Reuters, podle které se tankeru Peria plujícího pod liberijskou vlajkou uvolnila kotva. Očekává se, že k obnovení provozu dojde v neděli v 18:00 SEČ.

Foto: Profimedia.cz

Bosporská úžina na ilustračním fotu

Článek

Podle zprávy agentury Tribeca v Bosporském průlivu panuje špatné počasí, kvůli čemuž se tankeru během průjezdu průlivem samovolně uvolnila kotva.

Není zatím jasné, jak dlouho bude lodní doprava pozastavena. Agentura Reuters uvedla, že v tuto chvíli se na pomoc tankeru Peria vydaly dva remorkéry, které se obvykle používají k tažení nebo tlačení velkých lodí.

Bosporský průliv tvoří část hranice mezi Evropou a Asií. Nachází se mezi Černým a Marmarským mořem na severozápadě Turecka. Je dlouhý zhruba 31 kilometrů a široký v nejužším místě 700 metrů. Na obou březích se v jeho jižní části rozkládá turecké město Istanbul.

Turecko ustoupilo, do Černého moře pustí lodě dalších zemí NATO

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám