Hlavní obsah

Lidé Strausse-Kahna měli nabízet pět miliónů eur za mlčení jeho milenky

Právo, nek

Přátelé bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominiqua Strausse-Kahna (62), jenž donedávna čelil obvinění ze sexuálního útoku proti hotelové pokojské, se údajně pokoušeli koupit za pět miliónů eur (121 mil. Kč) mlčení jedné z jeho bývalých milenek.

Článek

Podle pařížského listu Le Figaro se tak mělo stát už před měsícem, kdy Strauss-Kahn seděl ještě v newyorském domácím vězení a nesměl opustit USA. V pozadí akce stáli jeho příznivci z města Sarcelles (severně od Paříže), kdy byl v letech 1997 až 2007 starostou resp. jeho zástupcem.

Důvodem bylo interview Marie-Victorine M´Bissaové pro jeden švýcarský časopis, v němž hovořila o svém utajovaném devítiměsíčním poměru se Straussem-Kahnem z doby, kdy jí bylo 23 a jemu 47 let. Popsala jej v něm jako „pořádného chlapa s velkým sexuálním apetitem“.

Násilí ji nevadilo

Řekla také, že Strauss-Kahn vůči ní používal násilí, avšak jí to nevadilo. „Je muž násilníkem, když vás přitlačí ke zdi, aby vás políbil? Někdy si mne bral násilím, ale pro mne to byla vášeň, nikoli brutalita,“ dodala s tím, že ji nikdy nenutil k věcem, které nechtěla.

Podobná prohlášení by Straussovi-Kahnovi v procesu, který proti němu chystala americká justice, zřejmě přitížila. Krátce po zveřejnění interview prý přišel jeden ze stoupenců Strausse-Kahna za jejím otcem a řekl mu, že jeho dcera „příliš moc mluví“. Zeptal se jej také, kolik by si nechal zaplatit za mlčení dcery. André M´Bissa muži odpověděl, že pět miliónů eur (121 mil. korun). Dotyčný si prý sumu napsal, odešel a už se nikdy nevrátil. M´Bissa poté vše oznámil a podal stížnost pro pokus o ovlivňování svědků.

Chtěla se zabít

Otec ženy také potvrdil, že dcera chtěla spáchat sebevraždu, když ji Strauss-Kahn před lety náhle opustil. Předávkovala se prášky, což ale přežila. Poté se vystěhovala z Francie do USA, kde nyní pracuje jako právní konzultantka.

Údajný pokus o uplacení M´Bissaové začne prošetřovat soud v Pontoise poblíž Paříže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám