Hlavní obsah

Lidé si šli zaplavat do Černého moře. Po výbuchu miny tři zemřeli

– Kyjev

Na pobřeží v ukrajinské vesnici Zatoka u Oděsy zemřeli v pondělí po výbuchu námořní miny tři lidé a další dva byli zraněni. Na Telegramu o tom informoval mluvčí oblastní vojenské správy Serhij Bratčuk. Oděská policie uvedla, že lidé porušili zákaz koupání v Černém moři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U pobřeží Oděsy explodovala podvodní mina, tři lidé zemřeliVideo: Reuters

 
Článek

Podle mluvčí policie Ljubov Hordijevské zemřeli tři lidé ve věku 25, 32 a 53 let, kteří pracovali na stavbě. „Tři lidé byli vytaženi z vody bez známek života, další dva jsou v nemocnici. Všichni ignorovali zákaz koupání v Černém moři,“ uvedla.

„Ještě jednou zdůrazňujeme nebezpečí, které plavání ve vodách kolem Oděsy přináší. Je to nebezpečné a zakázané,“ dodala Hordijevská.

Podle městské rady v Oděse, která se odkázala na zprávu jižního operačního velitelství, se pět lidí (čtyři muži a jedna žena) zřejmě rozhodli strávit pracovní přestávku na pláži a následně porušili zákaz koupání v moři.

Ukrajinské úřady uzavřely pláže kvůli ruské invazi. Miny podél pobřeží rozmístila ukrajinská armáda pro případ ruského obojživelného útoku, poznamenala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám