Hlavní obsah

Letadlo nouzově přistálo v Německu kvůli obavám z terorismu

Kolín nad Rýnem

Nouzově přistát se rozhodl pilot letadla společnosti EasyJet v sobotu večer kvůli obavám z terorismu. Stroj, který mířil ze slovinské metropole Lublaň do Londýna, usedl v Kolíně nad Rýnem na západě Německa kvůli „podezřelé konverzaci“ tří cestujících. Pasažéři byli zatčeni, uvedla agentura AFP s odvoláním na německou policii.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo muselo nouzově přistát v Kolíně nad Rýnem. (Ilustrační foto)

Článek

Obavy z terorismu měli samotní pasažéři letadla. Hned několik upozornilo palubní personál, že "několik lidí diskutovalo o záležitostech týkajících se terorismu".

List Bild s odvoláním na mluvčího německé federální policie napsal, že se podezřelí muži bavili o "bombě" a "výbušninách". To však německá policie zatím oficiálně nepotvrdila.

Letoun Airbus 319 přistál v Kolíně nad Rýnem kolem 18:00 SELČ. Federální policie evakuovala skluzavkami z letadla 151 pasažérů a stroj prohledala. Odpálila také na izolovaném místě zavazadlo, které patřilo jednomu z podezřelé trojice cestujících. Co bylo obsahem zavazadla, policie nesdělila.

Na letišti byla mezi 19:00 a 22:00 přerušena letecká doprava a deset letů směřujících do Kolína nad Rýnem v tomto časovém intervalu bylo odkloněno. Dvacítka odletů byla odložena.

Anketa

Zažili jste někdy nouzové přistání letadla?
Ano.
12 %
Ne.
70 %
Zatím jsem ještě neletěl(a).
18 %
Celkem hlasovalo 908 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám