Hlavní obsah

Lesbický polibek na obrazovkách pobouřil slovenského biskupa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Za necitlivou manipulaci označil pomocný biskup bratislavské diecéze Jozef Haľko lesbický polibek v seriálu odvysílaném veřejnoprávní televizí. „Na další díl se už nepodívám, líbání lidí stejného pohlaví na obrazovku nepatří,“ řekl Haľko ve zveřejněném videu na sociální síti.

Foto: Profimedia.cz

Římskokatolický pomocný biskup Bratislavské arcidiecéze Jozef Haľko

Článek

Web omediach.com konstatoval, že Haľko kritizoval první díl seriálu Přiznání, který je volným pokračováním úspěšného seriálu Hnízdo.

„Na konci nastalo překvapení. Sympatická mladá žena, která se zasazuje o řešení situace uprchlice a jejího dítěte, přijde domů a začne se prezentovat v lesbickém vztahu,“ komentoval biskup závěr prvního dílu seriálu.

„Nic netušící divák se musí dívat na dvě ženy, jak se líbají, jak si vyznávají lásku, jak kritizují společnost, která je nechápe,“ komentuje scénu biskup, podle kterého veřejnoprávní televize tímto necitlivým způsobem otevřela citlivé téma.

Polští poslanci podpořili návrh zákona zakazujícího akce LGBT

Evropa

Haľko rovněž upozornil, že pořad byl dostupný pro diváky od 15 let a scénu označil za homosexuální propagandu.

„Explicitně lesbické chování mohli vidět i 15leté děti. Když se jim takto přímo obrazově prezentuje chování takovéhoto typu, může to být velmi škodlivé až devastační,“ konstatoval biskup, který ve videu po celou dobu mluví o homosexualitě jako o problému.

Web omediach.com upozornil, že šlo pouze o polibek a objetí, nebyly to žádné erotické nebo nahé scény.

„Byla to normální scéna ukazující vztah dvou žen. LGBT komunita je součástí každé společnosti a v demokratické společnosti má stejná práva jako heterosexuální komunita,“ uvedl web.

Otec a matka končí. U stejnopohlavních párů je nahradí „rodič“

Domácí

Mluvčí veřejnoprávního Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) Andrea Pivarčiová v reakci uvedla, že RTVS dlouhodobě přináší témata, o nichž se málo mluví, které mohou vyvolávat kontroverzi a širší společenskou diskusi.

„V seriálu Přiznání jsme otevřeli hned několik takových témat: migrace, rasismus, netolerance i vztah osob stejného pohlaví. Tvůrci seriálu přistupují k jejich zobrazování co nejcitlivěji a s respektem, proto odmítáme vyjádření o údajné manipulaci diváků,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám