Hlavní obsah

Kvůli vodě v tunelech u Londýna se ruší i vlaky do Paříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada vlakových spojů do Londýna a z něj byla v sobou zrušena kvůli zatopeným úsekům ve dvou železničních tunelech u britské metropole. Omezení se dotklo i spojů do Paříže, Bruselu či Amsterodamu i vlaků vypravených z kontinentu do Londýna.

Foto: James Manning, ČTK/AP

Cestující ze zrušených spojů zcela zaplnili vestibul v londýnské stanici St. Pancras, odkud se vypravují vlaky na evropský kontinent.

Článek

Stanice BBC uvedla, že zatopené jsou úseky tunelů pod Temží poblíž nádraží Ebbsfleet v Kentu, rušení spojů způsobilo chaos na londýnské stanici St. Pancras, odkud se vypravují vlaky Eurostar na kontinent. Omezení spojů zejména do Paříže mnohé malé cestující, kteří se chystali na silvestra či Nový rok do pařížského Disneylandu, dohnalo k slzám.

Voda v tunelech je podle BBC důsledkem silných dešťů v oblasti, na odstranění problému podle BBC pracují inženýři z Network Rail a Thames Water.

Foto: Gareth Fuller, ČTK/AP

Vysokorychlostní vlaky Southeastern Railway stojí na mezinárodním nádraží Ashford v anglickém Kentu, Spoje na kontinent byly v sobotu 30. prosince 2023 zrušeny kvůli zatopenému tunelu mezi Ebbsfleet a St Pancras.

Počasí zkomplikovalo cestu tisícům lidí v předvečer oslav Silvestra a příchodu nového roku. Meteorologové vydali na tento víkend varování před dešti a silným větrem pro velkou část Spojeného království

V případě Eurotunnelu pod Lamanšským průlivem jde už o druhé větší přerušení dopravy za deset dní, 21. prosince spoje, které nabíraly zpoždění kvůli silnému větru a srážkám, zastavila nečekaná stávka francouzských zaměstnanců společnosti Getlink.

Na severu Evropy udeřila bouře Pia, provází ji orkán. Jeho ozvěny už pociťujeme u nás

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám