Hlavní obsah

Koupající se dívku zabil v moři blesk

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atlanta

Patnáctiletá dívka zahynula poté, co do ní při sobotní koupeli v moři na pobřeží amerického státu Gerogie udeřil blesk. Neštěstí skončilo tragicky i přesto, že dívku z vln ihned po zásahu bleskem vytáhli a hasiči i zdravotníci ji přímo na místě oživovali.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Všechno jsem to viděl. Stalo se to u (restaurace) Lighthouse Pizza North. Plavčíci odvedli při poskytování první pomoci v autě skvělou práci a předali ji záchranářům, jak nejrychleji mohli, doufám, že to přežije,“ napsal na Facebooku jeden ze svědků boje o život mladé plavkyně.

Plavčíci, hasiči a po nich i lékaři však o život dívky bojovali marně. Po převozu do nemocnice byla prohlášena za mrtvou. „Obyvatelé města Tybee Island jsou hluboce zarmouceni ztrátou této mladé dámy. Naše srdce jsou s její rodinou a přáteli,“ cituje Daily Mail z prohlášení místní radnice.

Ve Spojených státech blesky podle americké Národní meteorologické služby každoročně zraní nebo usmrtí asi padesátku lidí, většinu z nich však na souši. Údery blesků do plavců nebo koupajících se lidí jsou ojedinělé.

„Blesky neudeří do oceánu tak často jako na pevnině, ale když už k tomu dojde, voda funguje jako vodič a rozšíří úder do okolí,“ doplnila americká Národní oceánografická a atmosférická služba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám