Hlavní obsah

Kollár v tom zase lítá, mladá dívka tvrdí, že ji přinutil k interrupci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda slovenského parlamentu a hnutí Jsme rodina Boris Kollár, který má třináct dětí s jedenácti ženami, má další problém. Poté, co ho jedna z matek, Barbora Richterová, před časem obvinila z domácího násilí, se nyní přihlásila 21letá dívka, která tvrdí, že ji dvakrát přinutil jít na interrupci, protože s ním čekala dítě. Kollár v tom vidí útok na jeho hnutí před parlamentními volbami.

Foto: Profimedia.cz

Předseda slovenského parlamentu a hnutí Jsme rodina Boris Kollár

Článek

Dívka se na zveřejněném videu představila jako Ema Ferusová. Podle deníku Sme je dcerou někdejšího bosse nitranského podsvětí Ľuboše Feruse. Ten se ve zmíněném videu objevuje také.

Ferusová tvrdí, že Kollár ji dvakrát donutil jít na interrupci, když s ním otěhotněla. Potvrzovat to má snímek z obrazovky s bankovní transakcí, která má dokazovat, že interrupce platil Kollár. „Navádění k interrupci je na Slovensku trestný čin,“ upozornil deník Sme.

Mladá dívka na videu říká, že na interrupci byla den před tím, než Kollár coby druhý nejvyšší ústavní činitel země vítal na Slovensku papeže Františka.

„Jsem přesvědčená, že člověk jako on nepatří nejen do parlamentu a do politiky, ale nepatří ani mezi lidi,“ uvedla Ferusová. Zároveň tvrdí, že po druhé interrupci chtěla skočit z mostu a spáchat sebevraždu. „Chtěla jsem si vzít život, protože jsem ho vzala dvěma dětem,“ řekla.

Kollár označil jak dřívější aféru s Richterovou, tak i současné zveřejnění videa Ferusové za diskreditační kampaň. Ta je podle něj řízená skupinou kolem podnikatele Zoroslava Kollára a má cíl poškodit hnutí Jsme rodina před předčasnými parlamentními volbami. Ty se v zemi konají 30. září.

Jsme rodina má šanci se do parlamentu dostat, podle průzkumu agentury Focus se však pohybuje těsně nad klíčovou hranicí pěti procent. Favoritem voleb je Směr expremiéra Roberta Fica, následuje Progresivní Slovensko Michala Šimečky.

Na hraně neúspěchu je uskupení OLaNO/Za lidi/Křesťanská unie, které jako koalice potřebuje ke vstupu do parlamentu aspoň sedm procent hlasů.

Preference před volbami na Slovensku

stranazisk v procentech
Směr20
Progresivní Slovensko15
Hlas14,2
Republika8,8
OLaNO/Za lidi/Křesťanská unie6,4
KDH6,1
SaS6,1
SNS5,3
Jsme rodina5,1
zdroj: srpnový průzkum agentury Focus

Boj o volební vítězství se na Slovensku nečekaně vyrovnává

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám