Hlavní obsah

Karel III. poskytl dům garderobiérce své zesnulé matky, aby nepsala další knihu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský král Karel III. se svérázným způsobem vypořádal s hrozbou úniků důvěrných informací o životě panovnické rodiny ze zdroje, který by mohl hodně vyprávět. Je jím bývalá důvěrnice a garderobiérka královny Alžběty II. Angela Kellyová. Syn nedávno zesnulé panovnice ji přiměl, aby přistoupila na dohodu o mlčenlivosti. Dostala za to k doživotnímu užívání dům v severní Anglii.

Foto: Pool, Reuters

Král Karel III. při nedávné návštěvě severoirského Armaghu.

Článek

Kellyová po loňské smrti Alžběty II. musela opustit rezidenci ve Windsoru. V minulosti napsala o své roli na královském dvoře dvě knihy a chystala třetí, což už Karel III. podle serveru Daily Mail nechtěl připustit.

Jeden z jeho poradců proto nabídl Kellyové dohodu, která někdejší asistence královy matky výrazně ztěžuje další vytloukání kapitálu ze zveřejňování detailů o životě panovnické rodiny.

Podle ujednání prý Kellyová nesmí používat slova „král“ a „palác“ ke komerčním účelům.

Foto: Profimedia.cz

Angela Kellyová, bývalá garderobiérka zesnulé královny Alžběty II.

S protislužbou, kterou média nazvala „královský náhubek“, se 65letá Kellyová zjevně spokojila.

„Konečně se stěhuji do svého nového domova a těším se na nová dobrodružství,“ napsala na Instagramu s tím, že v národním parku Peak District poblíž Sheffieldu nezůstane daleko od své rodiny.

Směla se Alžběty II. dotýkat

Média mají za to, že Karel III. splnil přání své matky, když Kellyové poskytl nový domov. Současně chce král zřejmě chránit památku Alžběty II., která údajně ještě stihla dát své důvěrnici svolení k sepsání třetí knihy.

Námětů by Kellyová měla stále dost. Asistentkou královny se stala před více než dvaceti lety a měla s ní velmi přátelský vztah. Probíraly spolu módu, účesy i šperky a byla údajně jednou z mála osob, které se směly Alžběty II. dotýkat.

Pro Karla III. ale zašly už první dvě knihy Kellyové příliš daleko, zejména pak doplněný dotisk druhé z nich, v němž pisatelka podrobně líčila chování královny bezprostředně po pohřbu jejího manžela, prince Philipa.

Říkali jí AK 47

„Pomohla jsem jí s kabátem a kloboukem a nic jsme neříkaly. Královna potom odešla do obývacího pokoje, zavřela za sebou dveře a zůstala sama se svými vlastními myšlenkami,“ napsala Kellyová.

Navíc ji ne všichni zaměstnanci královského dvora měli rádi. Podle jejích iniciál a kvůli neúnavnosti a temperamentu jí přezdívali AK 47, což je také označení známé sovětské útočné pušky Kalašnikov.

Z toho si ale Kellyová nic nedělala. „Jsem příliš stará na to, abych se starala o to, kdo mě má a nemá rád,“ uvedla na Instagramu.

My tři králové: V Británii zveřejnili portrét Karla III. s budoucími monarchy

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám