Hlavní obsah

My tři králové: V Británii zveřejnili portrét Karla III. s budoucími monarchy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buckinghamský palác při příležitosti korunovace krále Karla III. zveřejnil unikátní fotografický portrét, na němž se nachází britský panovník se svými dvěma následníky, princem Williamem a princem Georgem. Naposledy se Karel III. se všemi svými přímými následníky sešli v roce 2020, kde kromě zmíněné trojice figurovala ještě královna Alžběta II.

Foto: Hugo Burnard, Profimedia.cz

Král Karel III. se svými nástupci princem Williamem a princem Georgem

Článek

Oficiální fotky celé nástupnické linie jsou poměrně vzácné. I proto je snímek fotografa Huga Burnanda poměrně výjimečný. Panovník Karel III. na ní sedí na trůnním křesle z roku 1902, po jeho pravici stojí čtyřicetiletý přímý následník trůnu princ William z Walesu, po levici má druhého v nástupnické linii, devítiletého Williamova syna George.

„V mé fotografii je hodně formálnosti, ale myslím, že se mi podařilo současně ukázat podstatu jejich osobností, což z ní dělá nejen historický dokument, ale také portrét,“ řekl magazínu Hello! Burnand.

Foto: Hugo Burnand/royal Household 202, Reuters

Portrét Karla III. s vlivnými členy královské rodiny

Britská média si na snímku všímají ještě jedné věci, a to že devítiletý George očividně ztratil svůj ostych před fotografy, který byl zřetelný na dřívějších portrétech. Malý princ podle serveru Daily Mail vypadá šťastně a uvolněně.

Burnardova korunovační série fotografií je zveřejněna téměř týden po korunovaci Karla III., ke které došlo 6. května 2023. Kromě zmíněného nástupnického portrétu v ní najdeme například společný portrét krále Karla III. a jeho choti Camilly či portrét Karla III. s vlivnými členy královské rodiny.

Reklama

Související témata:
Princ George

Výběr článků

Načítám