Hlavní obsah

Kadeřnice si dala noční maraton, otevřela hned sekundu po půlnoci

Právo, znk

Možnosti konečně se vrátit do práce bez váhání využila kadeřnice na předměstí Paříže. Svůj salon otevřela sekundu po půlnoci z neděle na pondělí a stříhala až do rána.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Francie začala od pondělí po téměř dvou měsících karantény uvolňovat přísné restrikce, a lidé si tak po vynucené pauze mohli mimo jiné poprvé zajít se ostříhat či oholit.

Francouzský lékař odhalil covid-19 už v prosinci

Koronavirus

Karine Grangerová, která má kadeřnický salón na pařížském předměstí Clichy-la-Garenne, neváhala a už minulou středu rozeslala všem svým zákazníkům mail, v němž oznamovala, že otevře o půlnoci a její podnik pojede nepřetržitě až do pondělního večera.

Na druhou vlnu není Francie připravena, varují vědci

Koronavirus

„Mám všechny noční termíny zarezervovány,“ hlásila už několik dní dopředu nadšená podnikatelka, přestože, jak podotkla agentura ANSA, její služby nepatří mezi nejlevnější.

Do provozovny mohla sice z bezpečnostních důvodů najednou pustit jen dva své zaměstnance a pět zákazníků (zatímco před krizí to mohli být čtyři pracovníci a 12 klientů), i tak se ale kadeřnice nezastavila až do svítání, kdy ji vystřídali její pomocníci, kteří pracovali až do večera.

Reklama

Výběr článků

Načítám