Hlavní obsah

K útoku na berlínskou továrnu Tesla se přihlásila ekoteroristická skupina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K úternímu žhářskému útoku v areálu továrny Tesla v braniborském Grünheide se přihlásila krajně levicová extremistická skupina, která si říká Volcano Group (Skupina Vulkán). Zapálením sloupu nadzemního vedení ochromila provoz továrny. Její prostory oheň ale nijak nezasáhl.

K útoku na berlínskou továrnu Tesla se přihlásila ekoteroristická skupina Video: AP

 
Článek

K sabotáži se skupina přiznala dopisem zveřejněným na internetu. Jako důvod k útoku v něm podle BBC uvedla „pojídání“ zdrojů a práce společností Tesla. Tu také obvinila ze znečišťování podzemních vod a spotřeby obrovského množství pitné vody.

Foto: AP

K útoku na berlínskou továrnu Tesla se přihlásila ekoteroristická skupina

Státní policie se momentálně snaží ověřit pravost dopisu. „Vláda zákona na takovýto čin sabotáže zareaguje s nejvyšší přísností,“ vyjádřil se k útoku ministr vnitra státu Braniborsko Michael Stuebgen.

Ačkoliv se oheň do komplexu továrny nerozšířil, škody, které napáchal na sloupu a kabelech elektrického vedení, vedly k výpadku proudu nejen v továrně, ale také ve městě Erkner a v částech Berlína. Zaměstnance společnost poslala domů.

Foto: ČTK

Vyšetřování žhářského útoku u braniborské továrny společnosti Tesla

Přibližně stovka lidí v současnosti táboří v lesích kolem továrny na protest proti jejímu plánovanému rozšíření. Tito environmentalisté se ovšem od útoku na jedinou továrnu společnosti Tesla v Evropě distancovali. „S ohněm nemáme nic společného,“ řekl BBC představitel ekoaktivistické skupiny Robin Wood.

Žháři umrtvili výrobu elektromobilů v braniborské Tesle

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám