Hlavní obsah

K útěku z Francie mě dotlačili, tvrdí Depardieu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K odchodu z Francie a přijetí ruského občanství byl slavný francouzský herec Gérard Depardieu podle svých slov dotlačen situací ve své vlasti. Uvedl to v rozhovoru, který v neděli zveřejnily weby francouzských médií. Představitel filmového Obelixe zároveň popřel, že by se chtěl vyhnout francouzským finančním úřadům.

Foto: Reuters, ČTK/AP

Francouzský herec Gérard Depardieu a ruský prezident Vladimir Putin.

Článek

„Nejsem daňový exulant, neutíkám před daňovým úřadem. Jen jsem řekl, že v mém věku je daňové zatížení mé osoby moc velké. Mám rád Francouze. Narodil jsem se ve Francii,“ řekl herec.

Představitel řady úspěšných filmových rolí i aktivní podnikatel se označil za „občana světa“. Jeho snem je prý vlastnit sedm pasů, například alžírský. Francouzský pas ale loni v prosinci vrátil úřadům. Státní občanství mu zůstalo, takže má nyní dvě.

V rozhovoru také zdůraznil, že se zcela odpoutal od politiky. „Nejsem ani na levici, ani na pravici. Jsem žijící člověk, který je okouzlen vším kolem,“ uvedl čtyřiašedesátiletý umělec, který je kromě jiných cen a vyznamenání držitelem francouzského Řádu čestné legie.

Reklama

Související témata:

Související články

Depardieu točil akční scény v Čečensku

Francouzský herec Gerard Depardieu, který se stal ruským občanem, natáčel v pondělí v Čečensku akční thriller. Odehrává se v Grozném a částečně v Moskvě.

Výběr článků

Načítám