Hlavní obsah

K teroru ve Vídni se přihlásil Islámský stát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

K pondělnímu teroristickému útoku ve Vídni se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS). Atentát provedl střelnými zbraněmi a nožem „voják chalífátu”, který v rakouském hlavním městě zabil nebo zranil kolem 30 lidí, uvedl v úterý IS na své propagandistické platformě Nashir News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pondělní zásah rakouské policie ve VídniVideo: AP

 
Článek

Při střelbě ve Vídni útočník zabil čtyři lidi, 22 osob utrpělo zranění. Atentátník - sám později zastřelený policíí - střílel na šesti místech, především na ulicích u restaurací v oblasti, kde se nachází i synagoga.

Po útoku ve Vídni zadrželi 14 lidí, atentátník byl asi sám

Zahraniční

Rakouský ministr vnitra Karl Nehammer už dříve uvedl, že pachatelem pondělního teroristického činu ve Vídni je 20letý muž ze Severní Makedonie jménem Kujtim Fejzulai, který měl ale i rakouské občanství.

Policie ukončila zvýšenou ostrahu hranic a synagog kvůli teroru ve Vídni

Krimi

Mladík sympatizoval s teroristickou organizací Islámský stát, za niž chtěl odjet bojovat do Sýrie. Za pokus vycestovat byl také loni na jaře odsouzen, v prosinci byl ale propuštěn, protože se trestného činu dopustil jako mladistvý.

Měl smůlu na špatné přátele, hledal místo v životě, říká o teroristovi z Vídně obhájce

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám