Hlavní obsah

Je to jen cvičení, chlácholily učitelky po nehodě slovenského autobusu své žáky

Čtyři učitelky ze slovenské obce Poriadie zvládly úžasným způsobem nehodu autobusu, v němž se vezlo 27 dětí z mateřské školy. Předškolákům řekly, že se jedná o cvičení, a ochránily je tak před stresem a možná celoživotním traumatem. Malé děti z nehody nic neviděly a z autobusu podle svědků vystupovaly s úsměvem na rtech.

Foto: Policie SR

Nehoda osobního vozu a autobusu u slovenské obce Lubina

Článek

Za obcí Lubina na západě Slovenska řidič osobního vozu ve středu nezvládl řízení, vjel do protisměru, kde narazil do autobusu. Osobní vůz byl zdemolovaný, čtyřicetiletý řidič byl zraněný, zůstal zaklíněný uvnitř vozu a museli ho vyprostit hasiči.

Děti v autobuse z toho nic neviděly, protože jim učitelky řekly, že jde o cvičení, v oknech autobusu zatáhly závěsy, aby děti neviděly, co se kolem děje.

„Děti si v autobuse hrály, zpívaly si písničky a učitelky udržovaly dobrou náladu,“ řekl podle webu Pluska.sk starosta obce Poriadie Martin Pražienka.

Foto: Policie SR

Zdemolovaný osobní vůz při nehodě u slovenské obce Lubina

Když přijel náhradní autobus, děti s učitelkami do něj přesedly a pokračovaly ve výletu na minifarmu, kam měly původně namířeno.

Rodiče si nemohli dostatečně vynachválit počínání učitelek, děti nepřijely domů vystresované a užily si zvířata. Doma s nadšením vysvětlovaly, že byly součástí cvičení.

Výlet na farmu dokončili

„Byl jsem jeden z prvních, kdo dorazil na ,cvičení‘, a můžu říct, že učitelkám patří veliké díky za jejich profesionální přístup, jak s dětmi zvládly tuto situaci,“ uvedl jeden ze svědků nehody.

Řidič náhradního autobusu potvrdil, že děti byly při přestupování klidné, nic netušily a těšily se na dokončení zájezdu. „Učitelkám patří velký obdiv a poděkování,“ dodal řidič.

Vedení Farma parku Lubina potvrdilo, že děti vystupovaly z autobusu s úsměvem a nadšené. „Moc se na zvířata těšily, a pokud by jely domů, celou situaci by nechápaly, byly by zklamané a plakaly by. Učitelky to zvládly fantasticky,“ konstatovalo vedení minifarmy.

Na Slovensku se srazil autobus se škodovkou: jeden mrtvý, tři zraněné děti

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám