Hlavní obsah

Italský zdravotník stříkal vakcínu za pacienty, ukazují záběry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ancona

Agentura AP v úterý zveřejnila záběry italského zdravotního bratra, který za úplatu očkoval pacienty jen naoko. Vakcínu nenápadně vystříkl do nádoby na použité jehly za pacienty. Provinit se měl nejméně v padesáti případech.

Italský zdravotník za úplatu očkoval jen naokoVideo: AP

 
Článek

Podvodník působil v přístavním městě Ancona na severovýchodě Itálie. Naoko měl naočkovaným za úplatu vystavovat zfalšovaná potvrzení o vakcinaci.

Před soudem se bude zpovídat z falšování úředních certifikátů, plýtvání veřejnými statky a z korupce.

Falešný certifikát za sedm tisíc. Policie stíhá pracovnice očkovacího centra

Krimi

Kromě falešného bratra byli zadrženi i další čtyři lidé, kteří v případu figurují jako údajní zprostředkovatelé. Skupina se měla podvodem obohatit o 18 tisíc eur (zhruba 440 tisíc korun).

Za jeden falešný certifikát měli zájemci, kteří do Ancony přijížděli i ze vzdálených italských regionů, platit 400 eur, tedy přibližně 9 800 korun.

Itálie schválila povinné očkování pro lidi od 50 let

Koronavirus

Kameru, která podvodné jednání italského zdravotního bratra zachytila, do vakcinačního centra nastražila policie, která měla podezření na nekalé jednání, uvedla bez dalších podrobností agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám