Hlavní obsah

Italská policie při razii zatkla desítky mafiánů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Při rozsáhlé operaci proti organizovanému zločinu na jihu Itálie zatkla policie ve středu ráno přes tři desítky osob. Mezi zadrženými jsou mafiáni, po kterých italská spravedlnost pásla řadu let kvůli vraždám v souvislostu s mafiánskou válkou v 80. letech minulého století.

Článek

Podle prokurátora Maria Sanguola, který operaci řídil, se podařilo policistům dopadnout 36 hledaných zločinců náležejících k nechvalně proslulé Ndranghetě působící především v oblasti Kalábrie.

Tato zločinecká organizace je kvůli svým nemilosrdným praktikám považována v Itálii za jedno z nejkrutějších, ale také nejmocnějších mafiánských spolčení.

Policejní razie se zaměřily především na města Cosenza a Reggio di Calabria. Operace souvisela s mafiánskou válkou v letech 1977 až 1990, při níž přišlo o život 42 lidí, vesměs členů znepřátelených gangů.

Jednou z obětí byl ale i ředitel věznice v Cosenze Sergio Cosmai. Zatím však policii stále unikají dva čelní představitelé této zločinecké organizace - jedním je "kmotr" Pasquale Condello, který je na útěku před spravedlností už 15 let. Šestapadesátiletý Condello figuruje i na seznamu 30 nejnebezpečnějších zločinců Itálie.

Reklama

Související články

Na Sicílii dopadli mafiánského kápa

Mafiánský boss Bernardo Provenzano, který se skrýval čtyřicet let, byl zadržen na Sicílii. Oznámili to v úterý vyšetřovatelé. Chytit se ho podařilo na venkově...

Výběr článků

Načítám