Hlavní obsah

Ital, který se zapálil ve Vatikánu, zemřel

– Vatikán • Aktualizováno

Jednapadesátiletý muž, který se minulý čtvrtek zapálil na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu, v neděli zemřel. V pondělí to oznámila agentura ANSA. Ital, který pracoval jako uklízeč v nedaleké nemocnici Santo Spirito, měl prý zdravotní a rodinné problémy, a proto se rozhodl k tomuto zoufalému činu.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Ital se upálil na Svatopetrském náměstí.

Článek

Ital se zapálil kolem půl deváté. Kamery zaznamenaly, jak muž, který měl oblečení polité benzínem, škrtl zapalovačem a začal hořet.

Jako první na místě zasahoval jezuitský kněz, který šel kolem. Snažil se muže uhasit svým kabátem. Následně přispěchali na pomoc dva policisté, kteří použili hasicí přístroj. Oba museli být ošetřeni v nemocnici kvůli popáleninám na rukou a kvůli tomu, že se nadýchali kouře. [celá zpráva]

Muž byl ihned převezen na specializované popáleninové pracoviště, ale vážným zraněním nakonec podlehl. Utrpěl popáleniny třetího stupně na 50 procentech těla.

Případ připomíná podobný pokus o sebevraždu, ke kterému došlo na Svatopetrském náměstí před 15 lety. V roce 1998 se tam zapálil čtyřicetiletý Alfredo Ormando. Protestoval tak proti nepochopení, se kterým se setkal kvůli své homosexuální orientaci. Utrpěl rovněž vážné popáleniny a po deseti dnech zemřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám