Hlavní obsah

Irové oslavují hrdinu, který vytáhl z auta tonoucí novorozeně. Jeho pět příbuzných zemřelo

Dublin

Irové vzdávají hold odvážnému kolemjdoucímu, jenž neváhal skočit do ledových vln Atlantiku a na poslední chvíli vytáhnout z potápějícího se auta čtyřměsíčního kojence. Dívenka, kterou odvážný muž, jenž si nepřál být jmenován, zachránil, bude v pořádku. Dalších pět členů jedné rodiny, kteří v autě cestovali, i přes veškerou snahu hrdiny z přístavního města Buncrana na severu Irska utonulo.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Policista u mola v irském přístavním městě Buncrana, kde došlo k tragické nehodě.

Článek

Jedinou z blízkých příbuzných, kdo ve voze v osudný okamžik neseděl, byla matka dítěte a manželka řidiče Louise McGrottyová, která se zrovna účastnila rozlučky své známé se svobodou v Liverpoolu. Během jediné chvíle však přišla o muže, dvě děti, sestru i matku. Mezi mrtvými jsou i chlapci ve věku osm a dvanáct let.

Hrdina zachránil dítě, matka ztratila manžela, matku, sestru a dva syny. Srdcervoucí

„Za celou rodinu bych rád poděkoval tomu statečnému muži, jenž skočil do moře a zachránil život Louisinu dítěti, jemuž jsou pouhé čtyři měsíce,” řekl deníku The Independent Jim McGrotty, bratr zesnulého otce od rodiny, jenž za pozůstalé komunikuje s médii.

Místo tragické nehody

K tragické nehodě došlo v neděli večer v přístavním městečku Buncrana v hrabství Donegal. Podle svědků, na něž se odkazuje server The Irish Times, se řidič na mole nejspíš pokoušel otočit, ale manévr nezvládl, dostal smyk na řasách a jeho SUV značky Audi se zřítilo do vody.

Reklama

Výběr článků

Načítám