Hlavní obsah

Íránský žadatel o azyl se sekerou zajal 14 cestujících a strojvůdce ve švýcarském vlaku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Smrtí pachatele skončilo čtvrteční drama, při němž muž ozbrojený sekerou a nožem ve vlaku ve Švýcarsku zajal 14 cestujících a strojvůdce a téměř čtyři hodiny je držel jako rukojmí. S odvoláním na policii o tom v pátek informovala agentura DPA, podle níž byl 32letý pachatel íránským žadatelem o azyl. Motiv jeho činu zatím není znám.

Foto: Laurent Gillieron, ČTK/AP

Policisté na švýcarské vlakové zastávce Essert-sous-Champvent

Článek

Muž cestující zajal na regionální vlakové lince mezi obcemi Baulmes a Yverdon-les-Bains v západní části Švýcarska nedaleko hranic s Francií. v 18:35.  Některým rukojmím se podařilo upozornit policii.

Když strojvůdce vlak zastavil, Íránec zajal i jeho. Přes 60 strážců zákona pak vlak na zastávce v obci Essert-sous-Champvent nedaleko Yverdonu obklíčilo.

Na místě byl i tlumočník z farsí , který pomáhal ve vyjednávání s pachatelem. Policie s ním komunikovala přes aplikaci. Co muž požadoval, policie neuvedla.

Po téměř čtyřech hodinách se policie rozhodla zasáhnout. Kolem 22:15 využila situace, kdy se únosce nakrátko od rukojmích vzdálil. Pachatel se pak se sekerou chtěl vrhnout na jednoho z policistů, a proto jej strážci zákona zastřelili. Všechny rukojmí se podařilo osvobodit a jsou v pořádku.

Identita pachatele ještě potvrzena nebyla, uvedl mluvčí policie z kantonu Vaud Jean-Christophe Sauterel. „V této fázi vyšetřování nejsou známy ani motivy,“ dodal podle webu Wion.

Zranil žíravinou 11 lidí včetně dětí. Británie pátrá po muži, který dostal azyl navzdory sexuálnímu napadení

Evropa

Afghánci v Sasku přepadli pohřební vůz. Brutálně zmlátili řidiče i spolujezdce

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám