Hlavní obsah

Instruktora našli mrtvého v odlehlé alpské chatě. Mohl tam ležet měsíce

Tělo šestatřicetiletého britského instruktora lyžování bylo objeveno v odlehlé horské chatě v rakouských Alpách. Muž se zřejmě otrávil, když se chtěl v chatě zahřát a rozdělal oheň. Nevšiml si však, že komín byl v zimním období utěsněn.

Foto: Profimedia.cz

Muž se zřejmě otrávil zplodinami. Ilustrační foto

Článek

Zmrzlé tělo bylo objeveno členy Rakouského alpského spolku (Öesterreichischer Alpenverein) v horách u vesničky Bürs ve spolkové zemi Vorarlbersko. Nejmenovaný Brit tam pracoval v zimě jako instruktor lyžování, v létě jako turistický průvodce, informoval rakouský server Vorarlberg Online.

Jestli v odlehlé horské chatě přebýval delší dobu, nebo se ukryl pouze dočasně před nepříznivým počasím, zatím podle policie není jasné.

Snowboardista natočil, jak se s ním utrhla lavina

Koktejl

Chata, která leží ve výšce asi 1600 metrů nad mořem, byla naposledy kontrolována v listopadu, není tak jasné, kdy muž zemřel. Vzhledem k tomu, že byl objekt nevyužíván, byl před návaly sněhu přikrytý komín, což se nakonec muži stalo osudným.

V chatě totiž zapálil oheň a během spánku se zřejmě otrávil zplodinami. „Nejdřív využil plynový hořák, poté ale zapálil oheň. Domníváme se, že v chatě nocoval,” uvedl mluvčí rakouské policie.

Policie rovněž potvrdila, že v souvislosti s případem nevyšetřuje žádné další osoby a bylo vyloučeno cizí zavinění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám