Hlavní obsah

Ilegální party svolaná přes Facebook vyjde mladého Němce na milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostnice

Na 227 000 eur (přes 5,7 miliónu korun) přijde německého mladíka nepovolený večírek, který svolal prostřednictvím Facebooku na veřejné pláži v Kostnici na jihu země. Takovou částku bude muset zaplatit kromě jiného za nasazení policie, informovala německá média.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Dvacetiletý Matthias L. říká, že se zúčastnil různých nepovolených večírků zorganizovaných prostřednictvím sociální sítě Facebook a že dostal nápad, že on nebude troškařit a sezve lidi na pláž na břehu Bodamského jezera. Přihlásily se mu tisíce zájemců, ale městské úřady večírek předem zakázaly. Na místo dorazilo na 300 policistů, aby návštěvníkům oslavy zabránili ve vstupu na pláž. Na vše dohlíželi strážci zákona z vrtulníku. Nakonec dorazilo jen 150 lidí a ti, kteří odmítali z pláže odejít, byli zadrženi.

Učeň Matthias L. musí vyjít s 560 eury (14 126 korun) měsíčně. "Když vidím tu sumu, kterou musím uhradit, dělá se mi špatně," přiznává.

Mladík nemá šanci, že by se nad ním úřady slitovaly. "Náklady budeme samozřejmě v souladu s platnými zákony vymáhat," citoval list Bild am Sonntag zástupce ministerstva vnitra spolkové země Bádensko-Württembersko.

Podobně jako v Kostnici musela v sobotu zasahovat policie v Děčíně, kde si 16letý mladík pozval přes Facebook hosty. Dorazilo jich na 200. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám