Hlavní obsah

Hygienici odhalili kontaminované jahody v polských obchodech oblíbených u Čechů. Hrozí žloutenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polský hlavní hygienický inspektorát (Sanepid) v pátek oznámil, že se do sítě tamních obchodních řetězců Biedronka a Redenberg dostaly zdraví nebezpečné jahody, po jejichž konzumaci se mohou spotřebitelé nakazit žloutenkou. U části dodávky byl zjištěn virus, který toto nebezpečné onemocnění způsobuje.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Tyto produkty bylo možné v Polsku koupit ve dnech od 11. do 12. března. V případě, že se u konzumentů tohoto ovoce projeví žaludeční nevolnost, je nevyhnutelné, aby okamžitě vyhledali lékařskou pomoc,“ informoval server dlahandlu.pl v odvolání na zprávu Sanepidu.

Závadné ovoce pocházejí z Maroka. Na půlkilovém balení má nápis "Truskawki świeże 500 g (Čerstvé jahody 500 g).

Sanepid zároveň oznámil, že jeho inspektoři v obchodech sítě POLOmarket ve Varšavě a okolí objevili 13. března ve 20 procentech dodávek 250gramových balení zeleninového salátu salmonelózu. Hygienický inspektorát rozhodl o jeho stažení z trhu.

Také lidé, kteří si salát již zakoupili a konzumovali jej, mají podle doporučení hygieniků vyhledat odbornou lékařskou pomoc.

Cenová válka v Polsku. Lidl a Biedronka si jdou po krku

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám