Hlavní obsah

Horlivý reportér polské televize měl smůlu, přípravu reportáže zachytila bezpečnostní kamera

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Redaktor polské státní televize (TVP), kterou má v rukou vládní strana Právo a spravedlnost (PiS), dostal za úkol připravit reportáž o znečištěném náměstí Lecha Kaczyňského v Lublině, kde je primátorem opoziční politik z Občanské platformy. Úkolu se zhostil poněkud netradičně.

Foto: Profimedia.cz

Náměstí Lecha Kaczyňského v Lublině

Článek

„Znečištěné” náměstí bylo příliš čisté, reportér proto na něm „pro potřeby natáčení“ porozhazoval obsah okolních odpadkových košů.

V komentáři pak uvedl, že na tu „špínu a neúctu k nebožtíkovi“, který zahynul při letecké katastrofě v ruském Smolensku a bratrovi lídra PiS Jaroslawa Kaczyňského, „se už nedá dívat“.

Horlivý reportér měl ale smůlu. Jedna z bezpečnostních kamer jej při „přípravě kulisy“ zachytila, načež policisté nahrávku zveřejnili, informoval deník Dziennik Wschodni.

„Ať děláme, co děláme, při přístupu, jaký má onen redaktor TVP, udržíme pořádek ve městě jen těžko,“ vzkázali představitelé Lublina novináři, po němž jako by se slehla zem.

Reklama

Výběr článků

Načítám