Hlavní obsah

Letadlo v Bělehradu si při startu rozpáralo bok o zařízení na ranveji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělehrad

Horké chvilky zažili v neděli večer pasažéři letounu Air Serbia směřujícího z Bělehradu do německého Düsseldorfu. Při vzletu z mezinárodního letiště Nikoly Tesly pilot embraeru zachytil levým bokem o přístrojové vybavení a způsobil na stroji značné škody. Podařilo se mu ale odstartovat a po spálení nutného množství paliva bezpečně dosednout zpátky na letišti.

Foto: Profimedia.cz

Air Serbia

Článek

„Letadlo Embraer E195LR společnosti Air Serbia (OY-GDC) se vrátilo zpět do Bělehradu (BEG) poté, co při letu JU324 Bělehrad–Düsseldorf v neděli 18. února 2024 večer narazilo do letištní infrastruktury (ILS antény),“ napsala letecká zpravodajská stránka FL360aero na síti X.

Podle listu The Aviation Herald letadlo „přejelo konec dráhy, než se dostalo do vzduchu“.

Poté piloti vystoupali do výšky asi dvanáct set metrů. Letadlo na okruhu mimo letiště spálilo nezbytné množství paliva a asi po 55 minutách přistálo zpět na bělehradském letišti.

Ke zranění cestujících nedošlo, stroj ale utrpěl značné škody.

„Cestující hlásili, že se ihned po startu něco rozbilo, letadlo se otřáslo, asi po hodině se vrátilo na přistání v Bělehradě. Byli rychle vyvedeni z letadla, nebylo jim řečeno nic jiného než to, že se jedná o menší incident, nicméně viděli, že se něco ulomilo z levého křídla,“ poznamenal The Aviation Herald.

Hororový start v Curychu. Airbus se v rychlosti 260 km/h nebezpečně vychýlil, pilot musel prudce brzdit

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám