Hlavní obsah

Hanba, nevděk rozmazlenců, hodnotí veřejnost rozhodnutí Harryho a Meghan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ostudné jednání, nevděk, drzost a nepromyšlenost. Těmito slovy hodnotí veřejnost oznámení vévody a vévodkyně ze Sussexu Harryho a Meghan, že přestávají plnit role v královské rodině. Nad záměrem, že budou oba pracovat, aby se stali finančně nezávislými, se britští odborníci na královskou rodinu jen usmívají. Životní styl Harryho a Meghan je nákladný, a tudíž musí vydělávat značné sumy. Jaké zaměstnání si zvolí, neví podle personálu Buckinghamského paláce ani jeden z nich.

Foto: Damir Sagolj, Reuters

Fotografie prince Harryho a Meghan z jejich svatby loni v květnu

Článek

„Dostali svatbu, kterou chtěli, dům, který si přáli, kancelář, na kterou si ukázali, a k ní personál, který se o ně stará a který si vybrali. Mají podporu své rodiny. Co víc chtěli,“ rozčiloval se v deníku Daily Mail jeden ze zdrojů v Buckinghamském paláci.

„Je to velmi nespravedlivé vůči královně, která si nezaslouží, aby se s ní jednalo tímto způsobem. Je to drsné. Rodina chápe, že chtějí dělat něco jiného, a je dokonale ochotná jim pomoci. Ale oni jim vrazili kudlu do zad,“ reagoval jeden zaměstnanec královského paláce. Nad slovy o tom, že chce Harry s Meghan pracovat, se jen usmívá.

Harry a Meghan budou pracovat, vzdají se rolí v královské rodině

Evropa

„Nezmínili se o tom, že by se vzdali svých královských titulů nebo postavení. Tvrdí, že zůstanou a budou udržovat dům Frogmore Cottage, který se pro ně upravoval a 2,4 milionu liber na něj šlo z veřejných peněz,“ dodal.

Připomněl současně, jak neslavně dopadla někdejší snacha královny Alžběty II. vévodkyně z Yorku, která se také rozhodla osamostatnit a „uzavřela řadu katastrofických obchodních dohod, které ji dovedly až k bankrotu“.

Zdroje deníku Daily Mail sdělily, že „vlastní zaměstnanci Harryho a Meghan varovali před tím, aby své rozhodnutí zveřejňovali, aniž by bylo projednáno s královnou a zbytkem rodiny“. „Cítí se, jako by byli proti celému světu, a vykreslují velmi nespravedlivý obraz toho, že je to rodina, která je údajně nechápe nebo nepodporuje. Není to pravda a je to naprosto nesmyslné,“ dodal další zdroj z královského paláce.

Princ William se o plánech Harryho a Meghan dozvěděl z televize

Evropa

Penny Junorová, která se zaměřuje na dění v královské rodině, nápad prince Harryho a jeho ženy nazvala diplomaticky „naprosto nepromyšleným činem“. Její kolega novinář Piers Morgan byl na Twitteru podstatně ostřejší. „Lidé mi říkali, že jsem byl velmi kritický vůči Meghan Markleové, ale byla to ona, která opustila svého otce, mnoho svých dobrých přátel a vrazila klín mezi Harryho a Williama. A teď také odtrhla Harryho od královské rodiny.“

V dalším tweetu Piers odsoudil způsob, jakým manželé své rozhodnutí oznámili, a podle jeho slov je to „ostudný způsob jednání s královnou“. „Hanba Harrymu a Meghan,“ dodal.

„Pár si prosadil, že bude mít svou vlastní domácnost, ale zastřešení Buckinghamským palácem jim nevadí. Jsou dětinští a trapní s odmítáním plnit roli v rámci královské rodiny,” zní jeden komentář k rozhodnutí prominentního manželského páru. Mnozí další se ptají, zda vědí, kde a jak si budou vydělávat peníze, o které se dosud nestarali.

Harry je nyní šestý v pořadí v nástupnictví na královský trůn. Studoval na královské vojenské akademii, účastnil se mise v Afghánistánu, jeho žena Meghan byla herečkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám