Hlavní obsah

Gubernátora ruské Murmanské oblasti pobodal neznámý útočník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Apatity

Neznámý útočník ve čtvrtek pobodal gubernátora ruské arktické Murmanské oblasti Andreje Čibise. K útoku došlo po schůzce na radnici města Apatity. Pachatel byl zadržen, ale jeho motiv zůstává záhadou.

Foto: Profimedia.cz

Gubernátor Murmanské oblasti Andrej Čibis

Článek

Útočník měl dle zpráv ruských tiskových agentur gubernátora Čibise napadnout, když vyšel z apatitské radnice. „Došlo k ozbrojenému útoku a utrpěl bodnou ránu do břicha. Útočník byl zadržen,“ cituje mluvčí gubernátorovy kanceláře agentura Reuters.

„Gubernátora v současnosti operují. Je při vědomí a k autu došel sám. Při cestě do nemocnice mluvil a odpovídal na otázky. Byl odvážný, veselý,“ uvedla o gubernátorově stavu jeho kancelář.

Gubernátor později na sociálních sítích informoval, že operace proběhla úspěšně.

Ozbrojené útoky na veřejné činitele jsou v Rusku poměrně vzácné, obzvlášť v arktických oblastech, jako je Murmansk. Ten leží přibližně 1500 km severně od Moskvy. Jaký měl útočník ke svému činu motiv, ruská média dosud neuvedla.

Putin: Na Rusko nemohli zaútočit islamisté

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám