Hlavní obsah

Fritzlova dcera se probudila z kómatu

Novinky, DPA, has

Devatenáctiletá dcera Josefa Fritzla Kerstin se po sedmi týdnech probudila z kómatu. Od přístrojů, které ji udržovaly v umělém spánku, ji odpojili lékaři. Kerstin Fritzlová bojovala o život v nemocnici v Amstettenu od konce dubna. Právě poté, co ji převezli do nemocnice, se na světlo dostala kauza incestního násilníka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek (koláž), Novinky

Josef Fritzl a dcera Elizabeth

Článek

Fritzl 24 let věznil a zneužíval v podzemí svého domu v Amstettenu dceru Elizabeth. Zplodil s ní sedm dětí. Jedno zemřelo po porodu. Jedním z dětí je i devatenáctiletá Kerstin.

Podle mluvčího kliniky by měla být Kerstin během několika dní přeložena z oddělení intenzivní péče na normální nemocniční lůžko. Zatím není jasné, kdy bude z nemocnice propuštěna. Její stav je nadále vážný. Podle lékařů bojovala o život s těžkou infekcí ledvin.

Mluvčí nemocnice rakouské agentuře APA nepotvrdil, zda budou moci devatenáctiletou dívku v nemocnici navštívit její sestra a matka. Lékaři kvůli zvratu ve zdravotním stavu Kerstin ve středu uspořádají tiskovou konferenci.

Třiasedmdesátiletý Josef Fritzl zůstává ve vazbě. Minulý týden mu ji soud prodloužil o dva měsíce. Vazba byla na pachatele nejhoršího případu incestu v dějinách Rakouska uvalena 29. dubna.

Reklama

Související témata:

Související články

Fritzl dostal tři sta milostných dopisů

Josef Fritzl, který po čtvrtstoletí zneužíval a věznil ve sklepení svou dceru, dostává do vazební věznice záplavy dopisů. Překvapivě však mezi nimi nejsou...

Výběr článků

Načítám