Hlavní obsah

Frankfurt ruší kvůli počasí stovky letů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt/Atlanta
Aktualizováno

Kvůli hustému sněžení zrušili v pondělí ráno na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem už 170 spojů, další budou mít zpoždění. Omezení se dotkla také spojení s Prahou.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Chumelenice v pondělí ráno ve Frankfurtu nad Mohanem

Článek

Zrušeny byly podle letiště některé lety do Berlína, Hamburku, Mnichova, Vídně, Dublinu a Varšavy, uvedla agentura AP. Letiště tak učinilo i přesto, že se během dne čeká zlepšení počasí.

Foto: Branden Camp, ČTK/AP

Cestující, kteří uvázli na atlantském letišti.

Další spoje z největšího německého letiště zrušili či odklonili kvůli výpadku elektřiny v Atlantě, kde byla v neděli zrušena tisícovka letů. Ještě v pondělí zrušily aerolinie Delta tři stovky spojů, celkem jich bylo devět set. Aerolinky Southwest Airlines zrušily nejméně 70 ze 120 plánovaných nedělních odletů z Atlanty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letiště v Atlantě ochromil výpadek proudu, tisícovka letů zrušenaVideo: AP

Výpadek v Atlantě trval 11 hodin. Způsobil ho požár v podzemní elektrárně. Tisíce lidí čekaly v potemnělé letištní budově, někteří dokonce zůstali na palubách letadel. V jednu chvíli čekalo u dráhy 92 letadel.

Reklama

Výběr článků

Načítám