Hlavní obsah

Finský poslanec se opil a pak střílel, podle šéfky jeho strany pocítí následky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finský poslanec z krajně pravicové Strany Finů, která je součástí nynější vlády, se v pátek zapletl do incidentu v hlavním městě, při kterém se střílelo. S odkazem na sdělení jeho strany to v sobotu uvedla agentura AFP. Šéfka Strany Finů uvedla, že pokud vyšetřování prokáže poslancovu vinu, pak mu hrozí vážné následky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle místního tisku si dva poslanci v pátek vyšli do baru a při odchodu jeden z nich – původní profesí policista a také vášnivý nimrod – vystřelil. Zákonodárce, identifikovaného v médiích jako Timo Vornanen, zadrželi policisté kvůli podezření, že se dopustil výtržnosti a porušil předpisy o střelných zbraních.

„Zatím není jasné, jak se události vyvíjely. Policie vede vyšetřování, očekáváme zevrubnější informace. Budeme informovat, jakmile budeme vědět víc,“ uvedl na sociální síti stranický tajemník Harri Vuorenpää v příspěvku, který sdílela také ministryně financí a předsedkyně strany Riikka Purraová.

Jestli se potvrdí fakta, „tak jde zjevně o vážný incident, který bude mít významné následky“, řekla novinářům Purraová. Na sociální síti se vyjádřila, že kromě trestní odpovědnosti půjde rovněž o to, že náležité kroky podnikne i strana a její poslanecký klub.

Střelba na finské škole: 12leté dítě po smrti, dopaden stejně starý podezřelý

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám